WGAs streik går mot slutten

Det er gledelig å se at manusforfatternes streik i USA nå ser ut til å kunne være over, etter 145-dagers varighet. Det som gjenstår er en endelig godkjenning fra fagforeningen og medlemmene, som forventes å skje i løpet av tirsdag 26. – og onsdag 27. september.
11500 medlemmer av manusforfatternes fagforening, Writers Guild of America (WGA), gikk ut i streik den 2. mai i år. Deres krav var bedre lønnsbetingelser, mer fortjeneste fra strømmetjenestene og beskyttelse mot følgene som bruk av kunstig intelligens kan få for bransjen. 11 uker ut i WGAs storstreik ble streiken utvidet da 65 000 skuespillere tilknyttet fagforeningen Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) også gikk ut i streik. SAG-AFTRA er fortsatt i streik.

Publisert: 26.09.2023
Tekst:
Sist oppdatert: 28.09.2023
Foto:

Andre saker

Veiledning for en god castingprosess

Gode råd for å sikre et godt samarbeid mellom skuespillere og castere, og bidra til ryddige og profesjonelle rekrutteringsprosesser i TV- og filmbransjen.

Oslo Nye Teater er reddet!

Fagforbundet Teater og Scene, NTL, Creo og Norsk Skuespillerforbund har i lang tid jobbet hardt for å sikre Oslo Nye Teaters framtid. Etter mye politisk arbeid fra vår side ble det i dag klart at byrådet setter av 30 millioner kroner til Oslo Nye Teater i revidert budsjett.   – Vi er lettet over at medlemmene våre […]