Hvem er vi?

Norsk Skuespillerforbund er en interesseorganisasjon og fagforening for profesjonelle skuespillere.

Hva gjør vi?

Vi arbeider for å ivareta skuespillernes kunstneriske, økonomiske og rettslige interesser og rettigheter.

Hva mener vi?

Vi mener at alle skuespillere har rett til anstendige lønns- og arbeidsvilkår, forutsigbarhet og trygge arbeidsmiljø.

Streik på teaterinstitusjonene

Norsk Skuespillerforbund (NSF) støtter bruken av streik som et lovlig kampmiddel i forhandlinger av tariffavtaler. Dette er et viktig prinsipp i norsk arbeidsliv og en viktig del av den norske modellen. Våre kollegaer i Creo, Fagforbundet og NTL er nå i en lovlig streik.
Blått mønster

Ny lønnsundersøkelse blant kunstnere

Kulturrådet har satt i gang en ny lønnsundersøkelse blant kunstnere, for å kartlegge kunstnernes økonomiske situasjon. Telemarksforsking har fått i oppdrag å gjennomføre undersøkelsen.