Viktig seier for rettighetshavere
– Dette er en viktig seier for rettighetshaverne i Europa fordi også audiovisuelle medietjenester, strømmeplattformer etter dette direktivet skal betale rimelig og proporsjonalt vederlag for bruk av rettighetsbeskyttet materiale. Vi forventer at også Norge følger opp vedtaket og implementerer det i den norske åndsverkloven, skriver Knut Alfsen, forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund

Viktig seier for rettighetshavere

EU-parlamentet har vedtatt nytt opphavsrettsdirektiv. Det er en viktig seier for rettighetshavere.

I går vedtok EU-parlamentet nytt opphavsrettsdirektiv med 348 stemmer for, 274 mot og 36 avholdne. Dette er en viktig seier for rettighetshaverne i Europa fordi også audiovisuelle medietjenester, strømmeplattformer etter dette direktivet skal betale rimelig og proporsjonalt vederlag for bruk av rettighetsbeskyttet materiale. Vi forventer at også Norge følger opp vedtaket og implementerer det i den norske åndsverkloven.