Nye medarbeidere i Norsk Skuespillerforbund
Helle Løkken Gilje (f.v.), Eskil Korneliussen og Kirsten Vikesland Mæhle er nye medarbeidere i forbundet.

Nye medarbeidere i Norsk Skuespillerforbund

Eskil Korneliussen, Helle Løkken Gilje og Kirsten Vikesland Mæhle er ansatt i administrasjonen i NSF.

– Norsk Skuespillerforbund skal være en effektiv serviceorganisasjon for medlemmene, og med en stadig økning i antall medlemmer i forbundet, er det viktig at vi er godt rustet i administrasjonen. Vi er svært fornøyde med å ha fått med oss Eskil, Helle og Kirsten på laget, sier Knut Alfsen, forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund.

Helle Løkken Gilje er nyutdannet skuespiller fra Westerdals og tiltrådte stillingen som kontormedarbeider i august, som vikar for Anna Dyrlie Johnsen. Helle har ansvaret for utleie av NSFs prøvelokaler, huset i Albir og leiligheten i Berlin, betjene sentralbordet, oppdatere medlemsregister, scenekortet, abonnement og skuespillerprofiler på Skuespillerkatalogen.

– Det har vært veldig fint å overlappe fra studietilværelse til en gradvis fast kontorjobb. Som nyutdannet skuespiller er det nok ekstra spennende å sitte på denne siden av gjerdet. Jeg føler jeg lærer mye om bransjen, og om utfordringer jeg potensielt kan havne i selv. Det skal sies at det var en liten utfordring i starten, ettersom jeg i denne situasjonen bør vite litt om alle posisjoner i forbundet, men jeg lærer noe nytt for hver telefon jeg tar, sier Helle.

Kirsten Vikesland Mæhle og Eskil Korneliussen er begge ansatt som juridiske rådgivere. Mæhle i et ettårig engasjement, og Korneliussen i et seks måneders vikariat for Brynhild Mostad Ystgaard.

Eskil er utdannet jurist ved Aarhus universitet, med individuell- og kollektiv arbeidsrett, opphavsrett og kontraktsrett i fagkretsen, noe som kommer godt med når han skal veilede Norsk Skuespillerforbunds medlemmer om kontrakter og tariffavtaler.

– Som juridisk rådgiver i NSF føler jeg meg svært privilegert som får muligheten til å jobbe med mine spesialiserte rettsområder. Jeg har erfart at skuespilleryrket er alt annet en A4-formet, som medfører at det blir desto mer interessant, spennende og ikke minst utfordrende å gi råd. Våre medlemmer lever og ånder for yrket sitt, med mye «passion» og «drive» som jeg vanskelig kan forestille meg finnes i noe annet arbeidsforhold. Dette medfører at skuespillere strekker seg langt og lengre enn langt for å gjennomføre og perfeksjonere sine arbeidsoppgaver. Derfor er det viktig for meg å påse og arbeide for at våre medlemmer har trygge rettslige rammer å forholde seg til, slik at de tilbys de vilkårene de har krav på, og ikke minst fortjener, sier Eskil.

Kirsten er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo og har frem til nå jobbet som advokat i Advokatfirmaet Sulland. Herfra har hun omfattende prosedyreerfaring som forsvarer i straffesaker, og hun har tidligere vært daglig leder i Juss-Buss og jobbet som saksbehandler hos Sivilombudsmannen.

– Våre medlemmer er ofte i en sårbar forhandlingsposisjon, der man kan føle seg tvunget til å akseptere dårligere vilkår enn man burde for å sikre seg en rolle. Jeg håper å kunne bidra til at våre medlemmer føler seg bedre rustet til å stå på kravene både ved avtaleinngåelse og ved eventuelle konflikter. Jeg gleder meg til å jobbe for en stolt og opplyst skuespillerstand! sier Kirsten.

Slik kommer du i kontakt med Helle, Kirsten og Eskil:

Helle Løkken Gilje

E-post: helle(at)skuespillerforbund.no