Mangfold på scene, lerret og skjerm

Skuespiller- og danseralliansen, Norsk Skuespillersenter og Norsk Skuespillerforbund har gleden av å invitere til «Mangfold på scene, lerret og skjerm – en bransjesamtale om arbeidsmarkedet for skuespillere med minoritetsbakgrunn» torsdag 18. november.

 

Det har i lengre tid vært fokus på mangfold i kulturlivet. Norsk kulturråd er koordinator for arbeidet med mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren. 6. september i år kom daværende kulturminister Abid Q. Raja med Strategi for scenekunst 2021-2025. Mangfold, representativitet og økte muligheter trekkes der fram som sentralt for å styrke relevansen til scenekunsten. I tilskuddsbrevene til virksomheter som mottar midler fra Kulturrådet omtales et krafttak for mangfold.
For oss arrangører er denne bransjesamtalen et initiativ for å holde samtalen gående om hvordan vi som bransje kan bidra til at flere skuespillere med minoritetsbakgrunn får mer jobb.

Vi ønsker å samle teater, film og tv-bransjen og sammen sette søkelyset på arbeidsmarkedet for skuespillere med minoritetsbakgrunn. Hva kan bransjen gjøre for å bidra til økte jobbmuligheter? Hvordan jobbes det med dette i dag, hvilke erfaringer har skuespillere gjort seg og hva må endres? Hvorfor går det så sakte? Finnes det strukturelle hindringer som kan fjernes?

Spørsmålene vil bli belyst gjennom innledninger fra representanter for skuespillere, utdanning, teatersjefer, dramaturger, castere, filmregissører og -produsenter. Deretter vil dette diskuteres på scenen og med publikum.

Program for dagen

10.00: Åpning
10.10: Innlegg fra representanter fra forskjellige yrkesgrupper:

  • Jostein Ryssevik (Ideas2evidence)  Kingsford Siayor (skuespiller) og Terese Mungai-Foyn (skuespiller)
  • Cliff Moustache (Nordic Black Theatre), Rania Broud (frilansdramaturg, kritiker, skribent og scenekunstskaper) og Valborg Frøysnes (Kilden Teater og Konserthus)
  • Penda Faal (Pepper Casting), Iram Haq (filmregissør), Renée J. H. Mlodyszewski (Oslo Pictures)

11.00: Pause
11.10: Samtale med scene og sal, ledet av Fawad Ashraf (debattredaktør, Avisa Oslo) som moderator
11.55: Avslutning ved Tone Øvrebø Johannessen (SKUDA)

Tid og sted

Torsdag 18. november kl. 10.00-12.00 på Caféteatret, Hollendergata 8, Oslo.

Arrangementet er gratis å delta på. Det vil også strømmes live.

Påmelding

Påmeldingsfrist mandag 15. november. Meld deg på her.

 

Publisert: 29.10.2021
Tekst: Mari Thune Husvik
Sist oppdatert: 22.11.2021
Foto: Andrea Wasrud

Andre saker

Nye smitteverntiltak krever økt kompensasjon

Regjeringen kom med nye smitteverntiltak på gårsdagens pressekonferanse. Norsk Skuespillerforbund (NSF) forventer at regjeringen følger opp med kompensasjon for tapt arbeidsinntekt som følge av de nye smitteverntiltakene.

Vi behøver flere i «Skolekorpset»!

Er du relativt nyutdannet og kunne tenke deg å være med og besøke utdanningsinstitusjoner for å snakke om overgangen fra student til yrkesaktiv skuespiller? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg.