Kunstig intelligens vs Kate Pendry – århundrets oppgjør!

I dag, onsdag 20. september, er det mulig å bevitne et KI-eksperiment, hvor nestleder i NSF, Anne Kokkinn og Robert Skjærstad skal delta sammen med Kate Pendry. Eksperimentet foregår under NonStop Internasjonale Teaterfestival i Moss.
Teaterfestivalen skriver følgende om eksperimentet:
Kunstig intelligens vs Kate Pendry – århundrets oppgjør!
Kan kunstig inntelligens (KI) prestere bedre enn mennesker i kreative yrker?
Det var tenkt som et lite eksperiment, da vi ba KI om å lage et manus til oss med følgende premisser: To skuespillere, femten minutter, inspirert av Romeo og Julie, med en ukrainer og en russer som forelsker seg i hverandre. Hva slags manus fikk vi? Tenk om det var skremmende godt?
Kate Pendry – som for tiden er høyaktuell med sin prisvinnende forestilling «My dinner with Putin» – tente øyeblikkelig på idéen. Hun tar utfordringen og møter KI i en skriveutfordring om beste manus på Verket scene i Moss under Nonstopfestivalens Fagseminar 20. september.
Det blir maskin mot menneske – KI vs KP. Hvem skriver det beste manuset?
Kate Pendry er en kritikerrost skuespiller og dramatiker, kjent for sin politiske brodd og mørke humor. Nå går hun i ringen mot KI. Blir dette århundrets oppgjør?

 

 

Publisert: 20.09.2023
Tekst:
Sist oppdatert: 20.09.2023
Foto:

Andre saker

Æresmedlemmer 2023

Norsk Skuespillerforbunds æresmedlemskap ble innstiftet allerede i år 1900 og kan ifølge forbundets vedtekter tildeles «personer som har hatt spesiell betydning for forbundet, scenekunsten eller skuespilldiktningen». Forbundets første æresmedlem var Bjørn Bjørnson, Nationaltheatrets første sjef. Siden da har mange store scenepersonligheter blitt tildelt prisen, som Johanne Dybwad, Peer Aabel, Wenche Foss og Liv Ullman, og mer […]

Kunstnerforsikringen

Den 19. oktober arrangerte Kunstnerforsikringen og Norsk Skuespillerforbund et webinar. Gjennom Kunstnerforsikringen kan du som medlem i Norsk Skuespillerforbund få et gunstig tilbud på forsikringer.

Veiledning for en god castingprosess!

Norsk Skuespillerforbund inviterte til et møte mellom castere og skuespillere i mai 2022, etter initiativ fra NSFs kretser og enkeltmedlemmer. Ønsket var å invitere til dialog for å skape en bedre forståelse mellom castere og skuespillere, og enes om retningslinjer for hvordan gode rekrutteringsprosesser kan gjennomføres. På dette møtet ble det nedsatt en arbeidsgruppe bestående […]