Jubileumsfest

Fredag 27. oktober, markerte vi Norsk Skuespillerforbunds 125-årsjubileum på Ingensteds i Oslo. Det ble en helt fabelaktig fest.
Konferansier Alexander Karlsen El Younoussi ledet forsamlingen gjennom ettermiddagen, og fra scenen fikk vi servert bidrag som var underholdende, bidrag som var inspirerende, bidrag som satt som et knyttneveslag i solar pleksus og bidrag som imponerte. Fluffers serverte oss glitter-glam-rock av ypperste kvalitet.
Det ble vist videohilsener fra kretsene, og tidligere forbundsledere ble intervjuet.
Vi fikk også et kjært gjensyn med Kalle og nebbdyret Molo.
Per Emil introduserte Norsk Skuespillerforbunds nye logo. Logoen er en del av en merkevareprosess som NSF har vært gjennom det siste året, under dyktig ledelse av Laine Gundersen. Per Emil snakket om nødvendigheten av å være fremoverlente og fortsette det viktige arbeidet med å sikre skuespilleres lønns- og arbeidsvilkår. Og som flere andre talere også poengterte, hardt tilkjempede rettigheter er ikke en vedvarende selvfølge. Vi må aldri lene oss tilbake og slutte å arbeide for gode arbeidsforhold.
Kingsford Siayor leverte et bidrag det var umulig å ikke bli berørt av. En sterk, vond og vakker historie som kommer til å sitte i kropp og bevissthet lenge. Sykehusklovnene/Klokkeklovnene klovnet og æres-medlemskap ble delt ut til rungende jubel og trampeklapp. Til slutt fikk vi en imponerende demonstrasjon av impro-teater fra Det andre teateret.
Heldigvis ble alt dette grundig dokumentert av fotograf Lars Opstad. Det vil bli mulig å se og laste ned bilder fra festen etter hvert som disse blir tilgjengelige for oss.
Tusen takk for festen, dette var gøy. Vi gleder oss allerede til neste jubileum.

 

 

Publisert: 31.10.2023
Tekst: NSF
Sist oppdatert: 07.11.2023
Foto: Lars Opstad

Andre saker

Æresmedlemmer 2023

Norsk Skuespillerforbunds æresmedlemskap ble innstiftet allerede i år 1900 og kan ifølge forbundets vedtekter tildeles «personer som har hatt spesiell betydning for forbundet, scenekunsten eller skuespilldiktningen». Forbundets første æresmedlem var Bjørn Bjørnson, Nationaltheatrets første sjef. Siden da har mange store scenepersonligheter blitt tildelt prisen, som Johanne Dybwad, Peer Aabel, Wenche Foss og Liv Ullman, og mer […]

Kunstnerforsikringen

Den 19. oktober arrangerte Kunstnerforsikringen og Norsk Skuespillerforbund et webinar. Gjennom Kunstnerforsikringen kan du som medlem i Norsk Skuespillerforbund få et gunstig tilbud på forsikringer.

Veiledning for en god castingprosess!

Norsk Skuespillerforbund inviterte til et møte mellom castere og skuespillere i mai 2022, etter initiativ fra NSFs kretser og enkeltmedlemmer. Ønsket var å invitere til dialog for å skape en bedre forståelse mellom castere og skuespillere, og enes om retningslinjer for hvordan gode rekrutteringsprosesser kan gjennomføres. På dette møtet ble det nedsatt en arbeidsgruppe bestående […]