Jubileumsfest

Fredag 27. oktober, markerte vi Norsk Skuespillerforbunds 125-årsjubileum på Ingensteds i Oslo. Det ble en helt fabelaktig fest.
Konferansier Alexander Karlsen El Younoussi ledet forsamlingen gjennom ettermiddagen, og fra scenen fikk vi servert bidrag som var underholdende, bidrag som var inspirerende, bidrag som satt som et knyttneveslag i solar pleksus og bidrag som imponerte. Fluffers serverte oss glitter-glam-rock av ypperste kvalitet.
Det ble vist videohilsener fra kretsene, og tidligere forbundsledere ble intervjuet.
Vi fikk også et kjært gjensyn med Kalle og nebbdyret Molo.
Per Emil introduserte Norsk Skuespillerforbunds nye logo. Logoen er en del av en merkevareprosess som NSF har vært gjennom det siste året, under dyktig ledelse av Laine Gundersen. Per Emil snakket om nødvendigheten av å være fremoverlente og fortsette det viktige arbeidet med å sikre skuespilleres lønns- og arbeidsvilkår. Og som flere andre talere også poengterte, hardt tilkjempede rettigheter er ikke en vedvarende selvfølge. Vi må aldri lene oss tilbake og slutte å arbeide for gode arbeidsforhold.
Kingsford Siayor leverte et bidrag det var umulig å ikke bli berørt av. En sterk, vond og vakker historie som kommer til å sitte i kropp og bevissthet lenge. Sykehusklovnene/Klokkeklovnene klovnet og æres-medlemskap ble delt ut til rungende jubel og trampeklapp. Til slutt fikk vi en imponerende demonstrasjon av impro-teater fra Det andre teateret.
Heldigvis ble alt dette grundig dokumentert av fotograf Lars Opstad. Det vil bli mulig å se og laste ned bilder fra festen etter hvert som disse blir tilgjengelige for oss.
Tusen takk for festen, dette var gøy. Vi gleder oss allerede til neste jubileum.

 

 

Publisert: 31.10.2023
Tekst: NSF
Sist oppdatert: 07.11.2023
Foto: Lars Opstad

Andre saker

Veiledning for en god castingprosess

Gode råd for å sikre et godt samarbeid mellom skuespillere og castere, og bidra til ryddige og profesjonelle rekrutteringsprosesser i TV- og filmbransjen. 

Oslo Nye Teater er reddet!

Fagforbundet Teater og Scene, NTL, Creo og Norsk Skuespillerforbund har i lang tid jobbet hardt for å sikre Oslo Nye Teaters framtid. Etter mye politisk arbeid fra vår side ble det i dag klart at byrådet setter av 30 millioner kroner til Oslo Nye Teater i revidert budsjett.   – Vi er lettet over at medlemmene våre […]