Heddaprisen 2023

Søndag 18. juni ble Heddaprisene delt ut på Oslo Nye Teater. Vi gratulerer samtlige vinnere, og de nominerte.

Sara Khorami ble tildelt prisen for beste kvinnelige hovedrolle i stykket Kristin Lavransdatter.

Emil Johnsen fikk prisen for beste mannlige hovedrolle for rollen som Édouard i Ei kvinnes kampar og forvandlingar.

Mimmi Tamba fikk prisen for beste musikkteaterforestilling med forestillingen Semper Eadem.

Prisen for beste teaterforestilling gikk til Døden på Oslo S.

Maria Kristine Hildonen og Svein Harry Schöttker-Hauge fikk prisen for beste medspiller.

Beste forestilling for barn ble Nordpolen magiske trikketransport, som teaterkompaniet Feil teater og Kloden teater står bak.

Beste forestilling for ungdom ble Varm mjølk med honning.

Kjersti Horn fikk hun prisen for beste regi på forestillingen Romeo og Julie på Den Nationale Scene i Bergen, hun hadde også regi på både Ei kvinnes kampar og forvandlingar og Kristin Lavransdotter Hun ble også tildelt pris for «særlig kunstnerisk innsats» for sitt arbeid det siste året.

Helt til slutt gikk æresprisen til regissør, dramatiker og skuespiller Cliff Moustache.

Vi gratulerer.

Publisert: 20.06.2023
Tekst: NSF
Sist oppdatert: 30.06.2023
Foto: Nina Tveit

Andre saker

Norsk Skuespillerforbund søker forbundsadvokat/forbundsjurist

Norsk Skuespillerforbund søker etter en forbundsadvokat/forbundsjurist heltid med hovedansvar for bl.a. fagfeltet TV- og film. Dette er en spennende bransje som er i konstant utvikling, og vi står overfor utfordrende oppgaver i tiden fremover som krever nytenkning og pågangsmot. Det er derfor ønskelig at du har noen års erfaring, stor interesse for området og høy […]

Veiledning for en god castingprosess!

Norsk Skuespillerforbund inviterte til et møte mellom castere og skuespillere i mai 2022, etter initiativ fra NSFs kretser og enkeltmedlemmer. Ønsket var å invitere til dialog for å skape en bedre forståelse mellom castere og skuespillere, og enes om retningslinjer for hvordan gode rekrutteringsprosesser kan gjennomføres. På dette møtet ble det nedsatt en arbeidsgruppe bestående […]

WGAs streik går mot slutten

Det er gledelig å se at manusforfatternes streik i USA nå ser ut til å kunne være over, etter 145-dagers varighet. Det som gjenstår er en endelig godkjenning fra fagforeningen og medlemmene, som forventes å skje i løpet av tirsdag 26. – og onsdag 27. september.

Tildeling av midler fra Fond for frilansere

Norsk Skuespillerforbunds Fond for frilansere gir støtte til forprosjekt og teaterproduksjoner av og med frilansmedlemmer i forbundet. Fondet har søknadsfrist 1. april og 1. september hvert år.