Årets nobelprisvinner i litteratur er Jon Fosse

Norsk Skuespillerforbund er stolt over å kunne få gratulere Jon Fosse som årets vinner av nobelprisen i litteratur! Det er svært gledelig å se at årets vinner er en norsk forfatter og dramatiker.  
Jon Fosses produktive forfatterskap startet i 1983, og han er i dag en av de mest spilte dramatikerne på teaterscenene rundt om i Europa. Allerede i 1998 utnevnte Norsk Skuespillerforbund Jon Fosse til æresmedlem i anledning vårt 100-årsjubileum, og vi synes årets nobelpris er særdeles vell fortjent.
Dette er en gledens dag for norsk litteratur og for norsk teater!

 

 

 

 

Publisert: 05.10.2023
Tekst: NSF
Sist oppdatert: 31.10.2023
Foto: Samlaget

Andre saker

Æresmedlemmer 2023

Norsk Skuespillerforbunds æresmedlemskap ble innstiftet allerede i år 1900 og kan ifølge forbundets vedtekter tildeles «personer som har hatt spesiell betydning for forbundet, scenekunsten eller skuespilldiktningen». Forbundets første æresmedlem var Bjørn Bjørnson, Nationaltheatrets første sjef. Siden da har mange store scenepersonligheter blitt tildelt prisen, som Johanne Dybwad, Peer Aabel, Wenche Foss og Liv Ullman, og mer […]

Kunstnerforsikringen

Den 19. oktober arrangerte Kunstnerforsikringen og Norsk Skuespillerforbund et webinar. Gjennom Kunstnerforsikringen kan du som medlem i Norsk Skuespillerforbund få et gunstig tilbud på forsikringer.

Veiledning for en god castingprosess!

Norsk Skuespillerforbund inviterte til et møte mellom castere og skuespillere i mai 2022, etter initiativ fra NSFs kretser og enkeltmedlemmer. Ønsket var å invitere til dialog for å skape en bedre forståelse mellom castere og skuespillere, og enes om retningslinjer for hvordan gode rekrutteringsprosesser kan gjennomføres. På dette møtet ble det nedsatt en arbeidsgruppe bestående […]