Norsk Skuespillerforbund
Welhavensgate 1, 0166 OSLO
Tlf: 21 02 71 90
nsf[at]skuespillerforbund.no

Bransjenyheter

To nye ansettelser i SKUDA

Skuespiller– og danseralliansen utvider fra 80 til 82 scenekunstnere.

Fra 1. august er danseren Catharina Vehre Gresslien og skuespilleren Endre Hellestveit ansatt. Bakgrunnen for utvidelsen er at nåværende ansatte kunstnere har høy grad av arbeid hos andre arbeids- og oppdragsgivere. Dette gir et økonomisk handlingsrom for utvidelsen. De to nye er ansatt på bakgrunn av søknadsrunden våren 2018. 

– Dette er en utvidelse i tråd med våre ambisjoner. Målet er 100 kunstnere innen utløpet av 2019, sier daglig leder Tone Øvrebø Johannessen.

Når søknader vurderes, er høy kunstnerisk aktivitet det viktigste kriteriet. Ansettelsene er en viktig investering i både kvalitet og økt verdiskapning, der SKUDA fungerer som en sikring for kunstnerskapets kontinuitet, ivaretagelse og utvikling.

De to nye ansatte dekker et stort felt i scenekunsten. Hellestveit har erfaring fra flere kjente TV-serier og filmer samt på institusjonsteatre i hele Norge. Vehre Gresslien har lang erfaring fra det prosjektbaserte dansefeltet, med ulike koreografer og dansegrupper med basisfinansiering.

Ansettelsene er et direkte resultat av budsjettøkningen på 5 millioner kroner etter forhandlingene mellom KrF, V, H og FrP for årets statsbudsjett. Ansettelsene er et betydelig virkemiddel i scenekunst- og kunstnerpolitikken, med den hensikt å tilrettelegge for at frilans dansere og skuespillere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer