Norsk Skuespillerforbund
Welhavensgate 1, 0166 OSLO
Tlf: 21 02 71 90
nsf[at]skuespillerforbund.no

Bransjenyheter

Pris til teatergründere

Nils Petter Mørland og Mats Eldøen mottok 18. august Frilansprisen 2012 fra Norsk Skuespillersenter. De to får prisen for sitt arbeid med å opprette og drive improvisasjonsscenen Det Andre Teatret.

Frilansprisen skal hedre en eller flere frilansskuespillere som i løpet av det siste året og i sin foreløpige karriere har jobbet målbevisst og variert i sitt skuespillerarbeid, har vist vilje til å videreutvikle seg og fornye sine kunnskaper, har bidratt positivt til frilansmiljøet og som gjerne har gjort en innsats utenom det vanlige for å fremme frilansskuespilleres kår og miljø i Norge.

- Dette må i høyeste grad kunne sis om årets vinnere, slo prisutdeler Birgitte Victoria Svendsen fast i sin tale.

Mørland og Eldøen leder Det Andre Teatret på Lilleborg/Torshov i Oslo. Ut fra et ønske om å utvide improvisasjonstilbudet i Oslo, tok de selv initiativet til opprettelsen av teatret  - "ved hjelp av sparepenger, innsamlede midler og maaaaasse frivillig arbeid".

Frilansprisen ble delt ut under sesongåpningen til teatret, som nå kan se tilbake på ett års kontinuerlig drift. I kommende sesong frister de blant annet med improvisert Ibsen og faste improrap-kvelder. Det Andre Teatret har også mottatt 1,6 mill fra Kulturrådet til utvikling av barneteater i 2013.

Vi gratulerer!

 

Om Frilansprisen:

Prisen ble lansert i 2010, og deles ut årlig av Norsk Skuespillersenter. Vinneren velges av en jury bestående av fjorårets vinner, leder av Norsk Skuespillerforbund og en representant for Norsk Skuespillersenter. Prisen består av et bilde eller et trykk av en norsk kunstner.

Tidligere vinnere:

2011 – Ane Skumsvoll
2010 – Hanna Kavli Lund