Felles uttalelse mot seksuell trakassering

Denne uka har de nordiske skuespillerfagforeningene vært samlet i Helsingfors. Seksuell trakassering er et av temaene de har tatt opp.

Seksuell trakassering i bransjen har vært høyt på agendaen under Nordisk Skuespillerråds møte denne uka. Torsdag 2. november ble Nordisk Skuespillerråd enige om en felles uttalelse:

«We applaud the courage and commitment of the many performers that have spoken out about their experiences of sexual harassment and discrimination.

We condemn in the strongest terms any individual that carries out sexual or any kind of harassment and discrimination.

We urge the industry to treat this matter seriously and to work with the unions and performers organizations to develop a discrimination, harassment and retaliation free work environment.»

Skuespillere som har blitt utsatt for seksuell trakassering er velkomne til å ta kontakt med oss. Vi behandler alle henvendelser fortrolig og med full diskresjon. Ring oss på 21 02 71 90 eller send en e-post til nsf(at)skuespillerforbund.no