Enige om «Ragnarok»

Norsk Skuespillerforbund og SAM Productions er enige om en avtale om visningsrettigheter for produksjonen «Ragnarok» for Netflix.

«Ragnarok» er den første norskspråklige dramaserien som blir produsert for Netflix. Avtalen som Norsk Skuespillerforbund har inngått med danske SAM Productions og Netflix sikrer norske skuespillere rimelig vederlag for deres visningsrettigheter til produksjonen.

– Vi er glade for at det åpner seg nye arbeidsmuligheter for norske skuespillere, men det er naturligvis svært viktig at skuespillerne mottar rimelig vederlag for visningsrettigheter, også når det produseres for strømmetjenester. Vi er fornøyde med å ha funnet en løsning, sier Alfsen.

Vi oppfordrer skuespillere til å ta kontakt med juridisk konsulent i NSF Brynhild M. Ystgaard på e-post brynhild(at)skuespillerforbund.no for gjennomgang av kontrakter og svar på eventuelle spørsmål.