Norsk Skuespillerforbund
Welhavensgate 1, 0166 OSLO
Tlf: 21 02 71 90
nsf[at]skuespillerforbund.no
Årlig audition

Årlig audition

Nyhet! Årlig audition er i år for både nyutdannede og etablerte skuespillere! Påmeldingsfrist for publikum er 30. oktober.

Årlig audition er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter, Norsk Skuespillerforbund, Riksteatret og NTO/Norsk Teaterlederforum.

Hva

Årlig audition gir nyutdannede og etablerte skuespillere en mulighet til å presentere seg for mange potensielle arbeidsgivere på én gang: Alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter, castingbyråer og andre som arbeider profesjonelt med skuespillere inviteres.

Hvor og når

Årets audition foregår på Riksteatret, Gullhaug Torg i Nydalen i Oslo, mandag 6. november, på dagtid. Deltakerne får tildelt oppmøtetidspunkt på e-post i forkant.

For hvem

Kategori 1: Nyutdannede skuespillere

 • Maks 3 år siden endt utdanning. Krav for deltakelse er treårig, praktisk skuespillerutdannelse på høyskolenivå, primært fra skole utenfor Norge.
 • Det vil også være mulig for skuespillere uteksaminert fra godkjente skuespillerutdanninger i Norge å søke om deltakelse.
 • Kryss av om du er: 1. Skuespiller. 2. Dukkespiller. 3. Musikalartist
 • Som hovedregel kan en utøver delta maksimum to ganger på Årlig audition.

Kategori 2: Etablerte skuespillere

 • Minst 4 års profesjonell erfaring som skuespiller etter endt bachelor-utdanning.
 • Har man ikke en bachelorgrad i skuespill er kravet 7 års profesjonell erfaring som skuespiller. Man må i denne tiden ha vært jevnt over aktiv som skuespiller.
 • Beskriv (maks 10 linjer) deg selv som skuespiller: Hvor du har jobbet, hva du har jobbet med og hvor du ønsker å jobbe.
 • Kryss av om du er: 1. Skuespiller. 2. Dukkespiller. 3. Musikalartist
 • Som hovedregel kan en utøver delta maksimum to ganger på Årlig audition.

Hvordan 

Individuell del: Hver deltaker får 4 minutter til rådighet.

 • Alle skal fremføre en tekst som sendes ut ved opptak til Årlig audition. Du kan bruke hele tiden på denne eller også gjøre en annen tekst i tillegg.
 • Alle står fritt til å velge hvilken type tekst de vil fremføre som tekst nr. 2 (monolog, dikt, sang, etc). Vi anbefaler å velge tekst fremfor sang. Alle tekster må fremføres på norsk, mens sanger kan være på et valgfritt språk.
 • Teatret stiller mp3/cd-spiller og piano til rådighet. Eventuell akkompagnatør må deltaker selv besørge.

Felles del:

 • Improoppgave: Alle deltakere får også en kort improvisasjonsoppgave som skal utføres to og to og under veiledning fra instruktør.

CV

Alle skuespillere som ønsker å søke, må sende en profesjonelt formatert CV i henhold til Norsk Skuespillersenters CV-mal. Maks 1 side i PDF-format. Denne CVen må inneholde:

 • Frontalt, svart-hvitt portrettbilde (headshot), maks. 1 år gammelt, tatt av profesjonell fotograf. Plassering av bildet er øverst på CVen. Du kan velge å ha et rollebilde i tillegg til portrettbildet.
 • Kontaktinformasjon
 • Informasjon om relevant utdanning og praksis med årstall. Det må også komme klart frem hva som er praksis under utdanning, og hva som er profesjonell arbeidserfaring.
 • NB! Kun søkere med CV utformet i henhold til Norsk Skuespillersenters CV-mal blir akseptert.
 • Se vår CV-mal i Wordformat her: Eksempel-CV DOC og CV-tips

DELTAKERKRITERIER

Åpent for profesjonelle skuespillere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i skuespillerkunst, eller tilsvarende profesjonell erfaring.

Uttak 

Erfaringsmessig er det flere søkere enn plasser. Uttaket vil foretas av en komité bestående av representanter fra Norsk Skuespillersenter, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Teaterlederforum/Norsk Teater- og Orkesterforening, etter fristens utløp. Søkere med godkjent skuespillerutdanning som ikke tidligere har deltatt, vil prioriteres. Uttakskomitéens vedtak er endelig og kan ikke påklages.

Søknadsfrist er 25. september. Søk om plass her.

Påmelding publikum

Årlig audition er kun åpen for et bransjepublikum (instruktører, regissører, teatersjefer, castere osv).Publikum må melde seg på til annmargritt(at)riksteatret.no
Oppgi ditt navn + organisasjonen du representerer.
Påmeldingsfrist for publikum: 30. oktober

Nytt av i år for publikum: Årlig audition er i åpent for både nyutdannede og etablerte skuespillere, integrert i ett og samme arrangement. Det serveres lunsj.

Spørsmål kan rettes til Norsk Skuespillersenter:
22 20 65 60 / post(at)skuespillersenter.no eller Norsk Skuespillerforbund v/ Mari Thune Husvik 21 02 71 93 / mari(at)skuespillerforbund.no