Tv-produsenter går til Virke

De seks tv-produksjonsselskapene som tidligere i måneden meldte seg ut av Produsentforeningen, har gått inn i hovedorganisasjonen Virke.

Tidligere denne måneden ble det klart at seks av landets største tv-produksjonsselskap, Eyeworks Norge, Mastiff Entertainment, Monster, Nordisk Film TV, Rubicon TV og Strix Televisjon melder seg ut av Produsentforeningen.

De seks selskapene har nå gått inn i Virke, melder Rushprint mandag 31. mars.

- Når noen melder seg ut av en arbeidsgiverorganisasjon som produsentforeningen, er de bundet av gjeldende avtaler (som tariffavtalen med Skuespillerforbundet) ut avtaleperioden eller inntil ny avtale er inngått, og vi har fått forsikringer fra selskapene om at de vil følge bestemmelsene, sier generalsekretær i skuespillerforbundet, Eirik Djønne.

Norsk Skuespillerforbund har kontaktet selskapene m.h.t. ny avtaleinngåelse, og har første møte med Virke allerede før påske.