NRK og IFPI enige

Etter å ha stått uten avtale om bruk musikk på TV, har NRK og plateselskapenes organisasjon IFPI endelig kommet til enighet.

I 2011 ble det brudd i forhandlingene mellom NRK og IFPI. Partene ble ikke enige før over ett år etterpå, da de i januar i år la fram en ny radioavtale som i korte trekk betyr at NRK kan tilby radio on demand.

Men det gjensto flere forhandlinger mellom partene, og i dag presenterte de en ny avtale om musikkbruk på TV.

NRK får nå rett til å bruke musikk fra de internasjonale og norske plateselskapene i IFPI for innkopiering i TV-produksjoner. Avtalen gir også rett til bruk av musikkvideoer. Avtalen gjelder ut 2015 og for publisering i alle medier.

[...]

Videre betyr dette at TV-produksjoner med musikk også blir tilgjengelig på nett. Mange klagde til Publikumsservice over at den danske serien Forbrytelsen ikke lå tilgjengelig på NRK.no, og det var nettopp konflikten med IFPI som lå til grunn for at den ikke lå der.

– Enkelte nordiske produksjoner har vi ikke hatt anledning til å legge ut on demand, men det vil vi nå få mulighet til, sier mediesjef i NRK, Øyvind Lund, til NRK.no.

IFPI er også fornøyd med avtalen.

– Etter forhandlinger gjennom lang tid er det godt å ha landet en avtale som både plateselskaper, artister og NRK kan leve godt med. Vi mener avtalen gjenspeiler etterspørselen etter og behovet for kvalitetsmusikk i NRKs TV-produksjoner i årene fremover, sier Marte Thorsby i IFPI.

Les hele saken her: