MFO stemte mot Riksmeklerens skisse i kommunesektoren

Musikernes Fellesorganisasjon, som også organiserer ansatte i kulturskolen, stemte mandag 26. mai mot riksmeklerens forslag til løsning for tariffrevisjonen i kommunesektoren (KS). Flertallet i LO Kommune stemte imidlertid for forslaget og det blir dermed ingen streik fra i dag.

Alle MFO-medlemmer må møte på arbeid som vanlig inntil ny beskjed blir gitt. Det tidligere varselet om plassfratredelse gjelder ikke lenger, og MFO kan tidligst ta ut sine medlemmer i streik om 14 dager.

"Resultatet av tariffrevisjonen er dessverre i mangt og mye dårlig nytt for kulturskolene og kulturskolelærerne. Med det som kan se ut som en regelrett hevn for kulturskolelærernes lønnsøkning i 2004, gikk KS i sluttfasen av meklingen til frontalangrep både på arbeidstiden og den skjermete tiden til for- og etterarbeid og egenøving", skriver MFO på sine nettsider: