Beste hovedroller 2012: Cecilie Mosli og Kristoffer Joner som Sara og Terje Orheim i "Kompani Orheim". (Vebjørn Enger som Jarle bak t.h.)

Kanonprisen 2012

Cecilie Mosli, Kristoffer Joner ("Kompani Orheim") og Andrea Bræin Hovig ("Som du ser meg") har mottatt Kanonprisen for beste filmroller 2012. NSF gratulerer!

Som du ser meg og Kon Tiki gjorde nærmest rent bord da Kanonprisen ble delt ut for niende gang under Kosmorama filmfestival i Trondheim 15. april 2013. Men de beste hovedrolleprestasjonene i norsk film 2012 fant man i Kompani Orheim, mente filmbransjens medlemmer.

Kanonprisen er filmbransjens egen pris, der medlemmer av åtte fagforbund stemmer på de beste prestasjonene innen fjorårets filmer. Totalt 12 priser deles ut:  I tillegg til bransjens egne priser kåres Beste nyskaper av en egen jury.

Vinnere av kanonprisen 2012:

Beste kvinnelige hovedrolle: Cecilie A. Mosli, Kompani Orheim
Beste mannlige hovedrolle: Kristoffer Joner, Kompani Orheim
Beste birolle: Andrea Bræin Hovig, Som du ser meg
Beste regi: Dag Johan Haugerud, Som du ser meg
Beste manus: Dag Johan Haugerud, Som du ser meg
Beste produsent: Aage Aaberge, Kon-Tiki
Beste foto: Geir Hartly Andreassen, Kon-Tiki
Beste produksjonsdesign: Karl Júlíusson, Kon-Tiki
Beste klipp: Jens Christian Fodstad, Som du ser meg
Beste lyddesign: Tormod Ringnes og Baard Haugan Ingebretsen, Kon-Tiki
Beste filmmusikk: Johan Söderqvist, Kon-Tiki