Her er Amandavinnerne

Kongens nei ble kveldens mestvinnende med 8 priser i kategoriene Beste norske kinofilm, Beste mannlige birolle, Beste filmmanus, Beste produksjonsdesign/scenografi, Beste visuelle effekter, Beste musikk, Beste klipp og Beste lyddesign.

Kristoffer Joner ble kåret til Beste mannlige skuespiller for sin rolle i Hjertestart, og hentet dermed hjem sin tredje Amanda. Spillefilmdebutant Ruby Dagnall ble kåret til Beste kvinnelige skuespiller for rollen i Rosemari.

Prisen for Beste regi gikk til Izer Aliu med Fluefangeren. Regissøren fikk med dette sin andre Amanda. Øystein Mamen hentet hjem sin første Amanda med Beste foto for The Rules for Everything, og Sarah Francesca Brænne ble belønnet med prisen for Beste birolle i samme film. Rasmus A. Sivertsens Dyrene i Hakkebakkeskogen ble kåret til Beste barnefilm. Sivertsen har også mottatt denne prisen for to av sine tidligere barnefilmer.

Amandakomiteens Gullklapper gikk til klipper Inge-Lise Langfeldt, og Amandakomiteens Ærespris gikk til produsent Axel Helgeland.

Publikum stemte frem Marcus & Martinus – Sammen om drømmen i regi av Daniel Fahre som vinner av Folkets Amanda.

Den norske filmfestivalen og Amandakomiteen er stolte av å presentere årets Amandavinnere:

Beste norske kinofilm

Kongens nei – Produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae for Paradox, regi Erik Poppe

Beste barnefilm

Dyrene i Hakkebakkeskogen – Produsenter Ove Heiborg, Elisabeth Opdal og Eirik Smidesang Slåen for Qvisten Animasjon, regi Rasmus A. Sivertsen

Beste regi

Beste lyddesign

Christian Schaanning – Kongens nei

Beste kortfilm

Min søster – regi Liv Joelle Barbosa Blad, produsent Nina Maria Barbosa Blad for Barbosa Blad Film

Beste dokumentarfilm

Nowhere to Hide – regi Zaradasht Ahmed, produsent Mette Cheng Munthe-Kaas for Ten Thousand Images